top of page
  • Amies

En zo is het gegaan

‘Gepetto kijk! Ik ben een echte jongen geworden!’ riep Pinokkio terwijl hij stralend in de deuropening stond. ‘Noem je dat een echte jongen?’ schamperde Gepetto ‘Laat me niet lachen.’ Pinokkio keek beteuterd. ‘Wat is dan een echte jongen?’ vroeg hij met een zacht stemmetje. Gepetto liep naar het midden van de werkplaats en pakte de punt van een laken dat iets verhulde. ‘Dit is een echte jongen!’ riep Gepetto enthousiast uit, terwijl hij het laken wegtrok. Daar zat ik, te midden van de werkkamer op de grond te glunderen.

Recente blogposts

Alles weergeven

Stipje

‘Ben jij zomaar een stipje?’ Helder blauw hangt het daar in de lucht. Ik loop er omheen. Boven, onder, van opzij, het lijkt van alle kanten op een stipje. Ik druk mijn vinger er zachtjes tegenaan. Het

Net even anders

‘Hé, wij zijn hetzelfde, wat grappig.’ ‘Nou, nee hoor. Kijk zie je dit tentakeltje? Dat is net even anders.’ Trots zwiept hij het op en neer. ‘Hé, jullie zijn hetzelfde, wat leuk.’ ‘Nee, wij zijn niet

Zoet slapen

Ik wandel het tuinpad op en zie naast de tegels een rijtje kruisjes staan, gemaakt van takjes en een touwtje. Eén, twee, drie, …, twaalf kruisjes. Elk bij een bergje aarde. Twaalf? Ik blijf verwonderd

Comments


bottom of page