top of page
  • Amies

Vis 'n Faq's

Help! Mijn goudvis doet raar!

Geplaatst door Liesje op: 17-09-2005


Mijn goudvis hangt al twee dagen op zijn kop in een hoekje bovenin en eet niet meer. Hij ademt nog wel en er komt geel spul uit zijn mond! Wat kan dit zijn? Gaat ie dood? HELP!!!!!!

Liesje


– Reactie van Visman op 18-09-2005

Heeft ie ook een andere kleur gekregen? Een beetje gelig? Dan is ie misschien ziek. Ik denk dat ie dood gaat.


---


Is Mijn Platy ziek?

Geplaatst door B.B. op: 23-09-2005


Ik heb een Platy gekocht en die zwemt alleen maar rondjes de hele tijd en het water is wel warm genoeg. Wat kan het zijn? Is ie ziek?

B.B.


– Reactie van Jan op 23-09-2005

Je moet een Platy niet alleen houden. Hou je um alleen? Dat is stom! En zielig! Je moet er een middeltje ingooien zodat ie beter word (in ut water dan he)


– Reactie van Platybutcher aka Don op 23-09-2005

Je moet je Platy doodstampen want het zijn stomme KUT vissen! Alleen beginners hebben Platy’s!!


– Reactie van Ans op 24-09-2005

Beste B.B.

Ik denk dat je Platy een afwijking heeft. Je moet er gewoon mee terug naar de winkel gaan want dit hoort niet. Als je hem terug brengt krijg je vast gratis een nieuwe vis. Succes. Groetjes van Ans


– Reactie van B.B. op 24-09-2005

Ja hallo! Ik ga mijn vis niet terugbrengen dan spoelen ze hem gewoon door de W.C! ben jij ook zo’n dieruhbeul ofzo? Dan laat ik hem liever hier doodgaan ipv door de riolering! Ze zouden jou moeten doorspoelen Ans!


---


Kikersvisjes

Geplaatst door anoniem op: 26-09-2005

*Ik hep net met Aniek Kikersvisjes ggevangen en nu heb ik gelezen dat ze brinta moeten maaar nu is het water heel vies enze eeten het nog niet! Wat eten ze?

Maikel!!!!!!!*

anoniem


– Reactie van Ans op 26-09-2005

Beste maikel,

Kikkervisjes zijn heel leuk om naar te kijken, maar in gevangenschap gaan ze vrijwel zeker dood. Je kunt ze beter weer terugzetten waar je ze gevangen hebt, dan hebben ze de grootste kans op een gelukkig leven. In kraanwater gaan ze dood. Ze leven van microben en kleine insectenlarven zoals van muggen en die zitten in de sloot en niet in water uit de kraan. Of heb je misschien een vijvertje? Dan kunnen ze daar in. Groetjes van Ans.


– Reactie van Anoniem op 26-09-2005

Mocroob? Whwhaahaha! Wat zijn dat? Ze zijn al dood trouwens! Bedankt voor je laate reaksie! Maar niet heus!


– Reactie van Kikkervisbutcher aka Don op 27-09-2005

Je moet je kikkervissen doodstampen want het zijn stomme KUT vissen!


---Hoe groot moet mijn bak zijn?

Geplaatst door Hai Haai op 26-09-2005


Ik wil graag een haai en het mag best een kleine zijn als ie maar een haai is! Hoegroot moet ik een bak hebben zodat ie niet zielig is? Ik heb er nu een van 30x30x60 sentimeter. Als ik hem minder eten geeft wordt ie ook niet zo groot, dat weet ik al dus daar hoef je niet over te zeiken!

Hai Haai!


– Reactie van Visman op 27-09-5005

Nou best groot denk ik! Als ie van kleur veranderd weet je of die ziek is. Dan gaat ie waarschijnlijk dood!


– Reactie van B.B. op 28-09-2005

Ik had een Platy en die is voor beginners eb die ging al dood! dan denk ik dat jouw haai helemaal snel dood is! Hai haai heb je trouwens van die mop gejat en is dus niet origineel!


– Reactie van Jaws aka Don op 28-09-2005

Hai Haai je moet jezelf kapot stampen KUT mogool! Een haai moet juist veel ruimte hebben! Een badkuip is zelfs nog te klein!


– Reactie van Ans op 30-09-2005

Hallo Hai Haai,

Het is mongool ipv mogool. Maar Don heeft wel gelijk als hij zegt dat je aquarium te klein is. Hij hoeft daarom nog niet te gaan schelden. Misschien is het leuk om een zoetwater meervalletje te kopen. Die worden niet zo groot en die lijken ook bijna een haai. Zoek maar eens een plaatje op het internet. Veel plezier met je aquarium.


– Reactie van Hai Haai 30-09-2005

Ik kan mezelf niet kapot stampn! en als ik het kon zou ik het nog niet doen! En ans denk je dat ik niet een haai wil soms? Dan heb je het mooi effe mis! Alleen een haai wil ik en niet zo’n stomme meerval ofzoiets die neem je zelf maar doeg!  Mogool! Pfft!


– Reactie van Hai Haai 30-09-2005

S.p. Die mop heeft toevalligme neef bedacht dus je moet je bek houde!

Recente blogposts

Alles weergeven

Vrije lijnen

‘Meester, ik heb een vlinder getekend.’ Ik staar naar het lege vel dat voor hem op tafel ligt. ‘Een vlinder? Maar ik zie helemaal niks.’ ‘Nee, niet daar,’ lacht hij alsof ik iets heel doms gezegd heb.

Ik wil niet naar een warm land.

‘Blaas dan! Is dit alles wat je kunt? Blaas dan, stom…’ Whoeiiiiiii. Met een harde plons beland ik tientallen meters verder in zee. Klets, nat, pak, aan! Te vroeg. Dit had ik niet verwacht. Nog niet.

Zoo

‘Maar meneer, ik wil niet terug!’ jammert hij, ‘het is daar zo kil en koud en ik word er ziek, hoor maar…’ Even kucht hij gemaakt. Ik stap stevig door over het parkeerterrein richting ingang. Bij de i

Comments


bottom of page